Exposició

Visites

Les visites al Museu del Vermut són gratuïtes. Els horaris de visita corresponen a l’horari d’obertura del Museu.

Preu

L'entrada del museu és gratuïta.

On som

El Museu del Vermut es troba en un edifici modernista del carrer Vallroquetes de Reus.

Com arribar-hi

El Museu està situat a pocs metres de la plaça Catalunya.

Exposició

Reus, la capital mundial del Vermut

Reus acull la primera gran exposició d’articles relacionats amb el vermut del món, una col·lecció que trobareu a l’edifici del Museu del Vermut, situat al centre de la ciutat. Un edifici modernista completament reformat i que conserva  la façana original de l’any 1918.

Es tracta d’una col·lecció única i oberta al públic, que recull més de amb més de 6000 articles, més de 1800 ampolles, 400 cartells, 3000 etiquetes i centenars d´objectes de publicitat relacionats amb el vermut, com cendrers, gots, xapes, documents, cartes, postals, bandejes etc. Acollint el primer Museu del Vermut del món, la capital del Baix Camp engrandeix la popular marca “Vermut de Reus”. 

la col·lecció Joan Tàpias

Una afició que s’ha convertint en una col·lecció única

Una botella de la marca Cinzano que Pau Tàpias li va regalar al seu fill, Joan Tàpias, va marcar l’inici de la col·lecció d’articles relacionats amb el vermut més gran del món. Des d’aquell moment, l’any 1982, i atret per l’estètica modernista de l’etiqueta, el jove Tàpias va començar a reunir botelles de vermut de totes les marques. Una passió que el va portar a col·leccionar tot tipus d’objectes i material relacionat amb el combinat estrella dels aperitius durant més de tres dècades.

visitar
la col·lecció Joan Tàpias

el museu dedicat al vermut més gran del món

el vermut

Un licor europeu que ha donat la volta al món

El vermut (del francès vermouth i de l’alemany wermut, que vol dir donzell) és un licor aromatitzat amb herbes, format a base de vi neutre de bona qualitat, un toc d’absenta o donzell i altres espècies amargues i tòniques.

Tot i que és una beguda que ha donat la volta al món, el seu origen és típicament europeu. El trobem en dues grans famílies: el negre i el blanc. El vermut negre té l’origen a Itàlia i és més dolç, en canvi el blanc, creat a França, és més sec i té una graduació alcohòlica més alta.

visitar
el

més de 5.000 articles relacionats amb el vermut

la col·lecció Joan Tàpias

vine a viure’l en persona

la col·lecció Joan Tàpias