La col·lecció

Visites

Les visites al Museu del Vermut són gratuïtes. Els horaris de visita corresponen a l’horari d’obertura del Museu.

Preu

L'entrada al Museu és gratuïta.

On som

El Museu del Vermut es troba en un edifici modernista del carrer Vallroquetes de Reus.

Com arribar-hi

El Museu està situat a pocs metres de la plaça de la Sang.

La col·lecció

Reus acull el primer Museu del Vermut del món

Una botella de la marca Cinzano que Pau Tàpias li va regalar al seu fill, Joan Tàpias, va marcar l’inici de la col·lecció d’articles relacionats amb el vermut més gran del món. Des d’aquell moment, l’any 1982, i atret per l’estètica modernista de l’etiqueta, el jove Tàpias va començar a reunir botelles de vermut de totes les marques. Una passió que el va portar a col·leccionar tot tipus d’objectes i material relacionat amb el combinat estrella dels aperitius.

Una afició que s’ha acabat convertint en una col·lecció única, amb més de 6000 articles. Alguns d’ells són autèntiques obres d’art costumistes, que et transporten als usos i costums de la societat de l’època. A la col·lecció hi trobem representades prop de 2.000 marques de vermut diferents, procedents de fins a 56 països del món, tan diversos com Egipte, Costa Rica, Israel o Japó.

Una col·lecció que ocupa tot l’edifici del Museu: “la intenció es que les peces es puguin trobar en qualsevol lloc de l’edifici, a la vermuteria i al restaurant també s’hi podran trobar tot tipus d’articles”, explica Tàpias. El Museu romandrà obert tot l’any i l’entrada per visitar-lo és gratuïta.

Aquesta col·lecció consta de més de 1800 ampolles, 400 cartells, 3000 etiquetes i centenars d´objectes de publicitat relacionats amb el vermut, com cendrers, gots, xapes, documents, cartes, postals, bandejes etc… Les peces de la col·lecció estan exposades en els diferents espais del Museu, ja sigui a la barra o en els diferents espais temàtics de l’edifici.

Es tracta de la col·lecció més completa relacionada amb aquest licor, fruit de més de tres dècades de recopilació, i que ara tots podem gaudir a Reus, en el primer Museu del Vermut del món.

REUS, LA CAPITAL MUNDIAL DEL VERMUT

La col·lecció
La col·lecció